Hindistansayağı karri toyuğu
Tərkibi
1 bir hissə
toyuq döş əti2
soğan2
bitki yağı1 qaşıq
xırda doğranmış təzə zəncəfil1 qaşıq
sarımsaq2 qaşıq
sarıkök2 qaşıq
karri tozu1 qaşıq
tomat pastası350 ml
kokos südü250 ml
qərənfil5
dənəcik hil3
darçın sapı1
duz və istiot zövqə görə
Bişirmək
Xörəyin adı tamil sözü karidən əmələ gəlir, o, sousda tərəvəzlər və ya sous deməkdir. Karini təkcə cənub-şərqi Asiyanın bir çox ölkələrində deyil, demək olar ki, bütün dünyada tanıyırlar.
- Toyuq ətini təzə sıxılmış limon şirəsi və darçın əlavə etməklə xamada isladın.
- Bundan sonra əti qızartmamışdan əvvəl ən azı 1-2 saatlığa soyuducuya qoyun. Marinada qoyulmuş əti marinaddan çıxardıb qurutmaq lazımdır.
- Böyük tavada bitki yağını qaynayana qədər qızdırın və ət qızarana qədər qızardın.
- Əti tavadan götürün və kənara qoyun.ürün və kənara qoyun.
- Tavada soğanı qızardın, zəncəfil və sarımsaq əlavə edin, ən sonda isə karri tozu və sarıkök səpin.
- Marinad, tomat şirəsi, hindqozu südü, mixək, hil və darçınla toyuğu əlavə etməyin tam zamanıdır.
- Zövqə görə duz və istiot əlavə edin. Atəşi azaldın və toyuq yumşalana qədər hazırlayın (təxminən 20 dəqiqə).
- Süfrəyə düyü ilə verin.