Sarımsaqlı baqet
Tərkibi
1 bir hissə
sarımsaq4
xırda doğranmış cəfər2 qaşıq
reyhan2 qaşıq
sürtgəcdən keçirilmiş Çedder, Parmezan və ya digər bərk sarı pendir1 stəkan
kərə yağı6 qaşıq
zeytun yağı6 qaşıq
duz zövqə göre
Bişirmək
Baqet, uzun və nazik baton – Parisin rəmzlərindən biri. Eyfel qülləsi, şərab, pendir və beretlərlə birlikdə baqet bizə Fransanı xatırladır. Bu çörəyin bir çox növləri var. Bu gün baqetlər bütün dünyada məşhurdur
- Kərə yağı sürtün, xırdalanmış sarımsaq, zeytun və duz əlavə edin - həmcins kütləyə çevirin.
- Cəfəri əlavə edin və yenidən qarışdırın.
- Baqetləri iki hissəyə bölün və hər bir hissəsində 2-3 sm dərinliyi olan kəsiklər qoyun. Sarımsaq məcununu baqetlərin üzərinə sürtün və kəsiklərə sürtün.
- Baqetin hər bir hissəsini folqaya bükün və 180С qızdırılmış sobaya 10-12 dəqiqəliyinə göndərin.
- Baqetləri sobadan çıxarın, folqanı açın və çörəyin üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir tökün. Baqetlərin qızarması üçün daha 5 dəqiqə bişirin.
- Gözəl qızardılmış baqetləri kiçik parçalara doğrayın. Süfrəyə isti şəkildə verin.