Dxal– şorba-püre

/ 5
45 min
Dxal– şorba-püre

Tərkibi

1 bir hissə
Dxal
sarı və ya qırmızı mərci2 stəkan
su6 stəkan
soğan1
duz2 x.q.
sarıkök1.5 x.q.
qaram masala2 ç.q.
sarımsaq
zəncəfil kökü
parça çili bibəri
yarım banka qabıqsız konservləşdirilmiş pomidor
кере ягі
təzə keşniş
Qaram masala
keşniş4
zirə2 x.q.
ətrli güllücə2 x.q.
qərənfil2 ç.q.
hil toxumu2 ç.q.
darçın2 parça

Bişirmək

Deyirlər ki, heç olmasa, gündə bir dəfə hər bir hind evində dxal yeyilir.

  1. Mərcini yaxalayın və bir gecə isladın.
  2. Mərcini isladıldığı suda odun üzərinə qoyun. Qaynadın.
  3. Soğanı xırda doğrayın, pomidor kiçik dilimlərlə doğrayın və bütün ədviyyatlarla birlikdə mərciyə əlavə edin. Hər 15 dəqiqədən bir qarışdıraraq 1 saat 15 dəqiqə yavaş odda bişirin.
  4. Yemək hazır olana yaxın yağ və doğranmış təzə keşniş əlavə edin.
  5. Qaram masala: hər ədviyyatı quru tavada təxminən 15 dəqiqə qovurun. Bütün ədviyyatlar hazır olduqda qarışdırın və qəhvə üyüdücüsündə üyüdün. Qaram masalanı quru qapalı bankada saxlayın.
  6. Dxalı tərəvəzlər və çapati ilə isti şəkildə süfrəyə verin.

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox