QOYUN ƏTİ İLƏ ƏNƏNƏVİ PLOV

/ 5
90 Kkal / 100 g
40 min
QOYUN ƏTİ İLƏ ƏNƏNƏVİ PLOV

Tərkibi

5 porsiyalar
“Buxarda” noxudu1 banka
Plov üçün düyü500 g
Bitki yağı6 x. q.
Baş soğan2 əd.
Sarımsaq1 baş
Sarı yerkökü2 əd.
Qırmızı çili bibəri1 əd.
Duz zövqə görə
Qoyun əti500 g
Üyüdülmüş keşniş1 x.q.

Bişirmək

  1. Yerkökü təxminən 0,5 sm qalınlığında uzunsov doğrayın, soğanı isə xırda doğrayın.
  2. Sarımsağı dişlərə ayırmadan qabığından təmizləyin.
  3. Əti xırda-xırda doğrayın. 
  4. Düyünün üzərinə soyuq su tökün.
  5. Plov hazırlamaq üçün qaba dibi dolanadək bitki yağı tökün.
  6. Yağı qızdırın, üzərinə iki xırda baş soğan tökün, qaralanadək qızardın, sonra isə götürün.
  7. Qızdırılmış yağa ət və yerkökü əlavə edin. Qızılı qabıqla örtülənədək qızardın.
  8. Qazandakıların içindəkinin üzəri örtülənədək soyuq su tökün. Qaynadın və 10 dəqiqə orta odda bişirin.
  9. Üzərinə yuyulmuş düyünü əlavə edin, suyu düyünün üzərinə 1 sm çıxanadək tökün. Düyü bütün suyu özünə çəkənədək orta odda bişirin. 
  10. Düyüyə Bonduelle “Buxarda” noxudu əlavə edin, qarışdırın.
  11. Qazı yandırın, qabın qapağını örtün və plovun dəm almasını gözləyin.
Plovun ənənəvi versiyasını hazırlamaq üçün sarı yerkökü və ya sarı və narıncı yerkökü qarışığından, eləcə də zirə ədviyyatından istifadə etmək daha yaxşıdır.

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox