QOYUN ƏTİ İLƏ ƏNƏNƏVİ PLOV
Tərkibi
5 porsiyalar
“Buxarda” noxudu1 banka
Plov üçün düyü500 g
Bitki yağı6 x. q.
Baş soğan2 əd.
Sarımsaq1 baş
Sarı yerkökü2 əd.
Qırmızı çili bibəri1 əd.
Duz zövqə görə
Qoyun əti500 g
Üyüdülmüş keşniş1 x.q.
Bişirmək
- Yerkökü təxminən 0,5 sm qalınlığında uzunsov doğrayın, soğanı isə xırda doğrayın.
- Sarımsağı dişlərə ayırmadan qabığından təmizləyin.
- Əti xırda-xırda doğrayın.
- Düyünün üzərinə soyuq su tökün.
- Plov hazırlamaq üçün qaba dibi dolanadək bitki yağı tökün.
- Yağı qızdırın, üzərinə iki xırda baş soğan tökün, qaralanadək qızardın, sonra isə götürün.
- Qızdırılmış yağa ət və yerkökü əlavə edin. Qızılı qabıqla örtülənədək qızardın.
- Qazandakıların içindəkinin üzəri örtülənədək soyuq su tökün. Qaynadın və 10 dəqiqə orta odda bişirin.
- Üzərinə yuyulmuş düyünü əlavə edin, suyu düyünün üzərinə 1 sm çıxanadək tökün. Düyü bütün suyu özünə çəkənədək orta odda bişirin.
- Düyüyə Bonduelle “Buxarda” noxudu əlavə edin, qarışdırın.
- Qazı yandırın, qabın qapağını örtün və plovun dəm almasını gözləyin.