Alfaxores- qatılaşdırılmış südlü biskvitlər

/ 5
60 min
Alfaxores- qatılaşdırılmış südlü biskvitlər

Tərkibi

1 bir hissə
un100 q
şəkər150 q
yumurta1
yumurta sarısı2
buğda unu200 q
konyak2 x.q.
vanil1 ç.q.
nişasta300 q
qabardıcı0.5 ç.q.
limon qabığı0
qaynadılmış qatılaşdırılmış süd
kokos rəndəsi

Bişirmək

Alfaxores – Argentinada çox məşhur qatılaşdırılmış südlü (dulce de leche – "şirin süd") və ya cemli biskvitlərdir, onların üzərinə şəkər pudrası və ya tünd (ağ da olar) şokolad tökürlər.

  1. Əvvəlcə xəmiri hazırlamaq lazımdır. Yağı və şəkəri birlikdə əridin, yumurta, yumurta sarısı, vanil, xəmir qabardıcısı, nişasta, limon qabığı əlavə edin, hamısını həmcins kütlə alınana qədər unla qarışdırın
  2. Xəmirdən qalınlığı 2.5-3 sm, diametri 5 sm olan peçenyelər düzəldin. Bişirmə kağızı üzərinə düzün və təxminən 20 dəqiqə 150°C temperaturda sobada bişirin
  3. Peçenye soyuduqdan sonra bir yarısına qatılaşdırılmış süd yaxmaq, digərini isə üzərindən qoyub səliqəli şəkildə sıxmaq lazımdır.
  4. Peçenyeni kokos rəndəsinə batırın.

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox