Alfaxores- qatılaşdırılmış südlü biskvitlər
Tərkibi
1 bir hissə
un100 q
şəkər150 q
yumurta1
yumurta sarısı2
buğda unu200 q
konyak2 x.q.
vanil1 ç.q.
nişasta300 q
qabardıcı0.5 ç.q.
limon qabığı0
qaynadılmış qatılaşdırılmış süd
kokos rəndəsi
Bişirmək
Alfaxores – Argentinada çox məşhur qatılaşdırılmış südlü (dulce de leche – "şirin süd") və ya cemli biskvitlərdir, onların üzərinə şəkər pudrası və ya tünd (ağ da olar) şokolad tökürlər.
- Əvvəlcə xəmiri hazırlamaq lazımdır. Yağı və şəkəri birlikdə əridin, yumurta, yumurta sarısı, vanil, xəmir qabardıcısı, nişasta, limon qabığı əlavə edin, hamısını həmcins kütlə alınana qədər unla qarışdırın
- Xəmirdən qalınlığı 2.5-3 sm, diametri 5 sm olan peçenyelər düzəldin. Bişirmə kağızı üzərinə düzün və təxminən 20 dəqiqə 150°C temperaturda sobada bişirin
- Peçenye soyuduqdan sonra bir yarısına qatılaşdırılmış süd yaxmaq, digərini isə üzərindən qoyub səliqəli şəkildə sıxmaq lazımdır.
- Peçenyeni kokos rəndəsinə batırın.