Bulka knedlikləri – "houskowe knedliki"
Tərkibi
1 bir hissə
yumurta4
bulka7
un500 qr
duz2 qaşıq
süd0.5 stəkan
Bişirmək
Knedliklər – ət yeməklərinə ənənəvi çex əlavəsidir. Onlar bulka, kartof və ya mayalı ola bilər, və çox vaxt desert kimi hazırlanır və şirin şəkildə, meyvələrlə birlikdə verilir.
- Yumurtaları duzla qarışdırın, sonra un əlavə edin, sonra isə süd və xəmirin içinə çoxlu hava girsin deyə çox yaxşı qarışdırın - bu, xəmirin yumşaq olmasına zəmanət verir
- Bulkaları hissələrə doğrayın və dayanmadan qarışdıraraq xəmirə əlavə edin
- Qarışdırılmış xəmiri kənara qoyun və 30 dəqiqə gözləyin
- 30 dəqiqə sonra xəmirdən uzunsov borular düzəldin və 15 dəqiqə ərzində duzlanmış, qaynamayan suda bişirin, bundan sonra onları digər tərəfə çevirin və daha 5 – 10 dəqiqə bişirin
- Bişirdikdən sonra hissələrə doğrayın
- Knedliklər mütləq bol souslu qovrulmuş ətin yanında verilir.