Yağlı blinçiklər

/ 5
15 min
Yağlı blinçiklər

Tərkibi

1 bir hissə
un200 q
kərə yağı və ya marqarin40 q
sud350 ml
maya8 q
duz2 q

Bişirmək

Hazırkı poffertjes dibində bir neçə kiçik hamar deşik olan xüsusi böyük qabda hazırlayırlar. Adətən səhər yeməyinə deyil, günün ortasında verilir. Çox vaxt onların üstünə şəkər pudrası, bəzən isə şəkər tozu tökürlər.

  1. Südü qızdırın.
  2. Duzu un ilə qarışdırın və ortasında deşik açın.
  3. Az miqdarda isti südü maya ilə qarışdırın və bu kütləni deşiyə tökün, bundan sonra qalan südün 2/3-nü əlavə edin.
  4. Həmcins, hamar xəmir alınana qədər qarışdırın. Qarışdırmağa davam edərək, qalan isti südü əlavə edin.
  5. Xəmiri nəm dəsmalla örtün və isti bir yerə bir saatlığa, məsələn qızdırıcıya qoyun.
  6. Blinçiklərin hazırlanması üçün qabı kərə yağı və ya marqarinlə sürtün.
  7. Qabın hər bir deşiyini xəmirlə doldurun və hər iki tərəfdən qızılı qabıq əmələ gələnə qədər qızardın.
  8. İsti halda yağ, şəkər və ya ağcaqayın siropu ilə verin.

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox