Käsekuchen - çizkeyk, kəsmikli piroq
Tərkibi
1 bir hissə
kişmiş1 fincan
Korj üçün
un2 fincan
kərə yağı4 qaşıq
böyük yumurta1
yumşaldıcı1 çay qaşığı
Kəsmik içliyi
ələkdən keçirilmiş kəsmik3 fincan
qarğıdalı nişastası 1/2 fincan
çay sodası1 çay qaşığı
şəkər tozu1 fincan
yumurta4
limon sedrası 1/2 çay qaşığı
vanil ekstraktı 1/2 çay qaşığı
xama1 fincan
Bişirmək
Nəinki Almaniyada, başqa ölkələrdə də populyar olan kəsmikli piroq – Käsekuchen-in resepti.
- Korj:
- Bütün inqrediyentləri böyük bir kasaya qoyun, kərə yağı qatın, həmcins kütlə alınana qədər qarışdırın.
- Xəmiri 2 bərabər hissəyə bölün,
- Xəmirin bir yarısını tavaya boşaldın, digər yarısı ilə tavanın divarlarını örtün.
- Bu formanı həmçinin əllə düzəldə bilərsiniz.
- Formanı kəsmik içliyi ilə doldurulmazdan əvvəl soyudun.
- Çizkeyk:
- Sobanı 190 dərəcəyə kimi qızdırın.
- Kəsmiyi ələkdən keçirin.
- Qarğıdalı nişastasını yumşaldıcı ilə qarışdırın.
- Böyük bir kasaya kəsmik, şəkər, yumurtalar, limon sedrası və vanili qoyun.
- Hamar kütlə alınana kimi çalın.
- Alınmış kütləyə nişasta ilə yumşaldıcının qarışığını əlavə edin və yaxşıca qarışdırın.
- Xama və kişmişi əlavə edin və qarışdırın.
- Alınan qarışığı hazırlanmış formaya boşaldın, bir saat ərzində və ya hazır olana kimi sobada bişirin.
- Orta yumşaq olmalıdır.
- Sobanı söndürün və qapısını açın.
- Piroqu otaq temperaturuna qədər soyuyana kimi gözlədin.
- Süfrəyə verilmə: Otaq temperaturunda süfrəyə verilir.