Käsekuchen - çizkeyk, kəsmikli piroq

/ 5
90 min
Käsekuchen - çizkeyk, kəsmikli piroq

Tərkibi

1 bir hissə
kişmiş1 fincan
Korj üçün
un2 fincan
kərə yağı4 qaşıq
böyük yumurta1
yumşaldıcı1 çay qaşığı
Kəsmik içliyi
ələkdən keçirilmiş kəsmik3 fincan
qarğıdalı nişastası 1/2 fincan
çay sodası1 çay qaşığı
şəkər tozu1 fincan
yumurta4
limon sedrası 1/2 çay qaşığı
vanil ekstraktı 1/2 çay qaşığı
xama1 fincan

Bişirmək

Nəinki Almaniyada, başqa ölkələrdə də populyar olan kəsmikli piroq – Käsekuchen-in resepti.
  1. Korj:
  2. Bütün inqrediyentləri böyük bir kasaya qoyun, kərə yağı qatın, həmcins kütlə alınana qədər qarışdırın.
  3. Xəmiri 2 bərabər hissəyə bölün,
  4. Xəmirin bir yarısını tavaya boşaldın, digər yarısı ilə tavanın divarlarını örtün.
  5. Bu formanı həmçinin əllə düzəldə bilərsiniz.
  6. Formanı kəsmik içliyi ilə doldurulmazdan əvvəl soyudun.
  7. Çizkeyk:
  8. Sobanı 190 dərəcəyə kimi qızdırın.
  9. Kəsmiyi ələkdən keçirin.
  10. Qarğıdalı nişastasını yumşaldıcı ilə qarışdırın.
  11. Böyük bir kasaya kəsmik, şəkər, yumurtalar, limon sedrası və vanili qoyun.
  12. Hamar kütlə alınana kimi çalın.
  13. Alınmış kütləyə nişasta ilə yumşaldıcının qarışığını əlavə edin və yaxşıca qarışdırın.
  14. Xama və kişmişi əlavə edin və qarışdırın.
  15. Alınan qarışığı hazırlanmış formaya boşaldın, bir saat ərzində və ya hazır olana kimi sobada bişirin.
  16. Orta yumşaq olmalıdır.
  17. Sobanı söndürün və qapısını açın.
  18. Piroqu otaq temperaturuna qədər soyuyana kimi gözlədin.
  19. Süfrəyə verilmə: Otaq temperaturunda süfrəyə verilir.
Çizkeykin ən qədim resepti 1596-cı ilə aiddir ki, bu ildə Anna Alarm onu ilk dəfə aşpazlıq kitabında dərc edib. Yüz il sonra çizkeyk hazırlanmasının bir neçə üsulu Nürnberq Aşpazlıq kitabında əksini tapıb. Kəsmik həmişə çizkeykin əsası olur, onun duzlu olmaması vacibdir. Ona şəkər, yumurtalar və süd əlavə edilir, alınmış qarışıq sobada bişirilir. Olduqca tez-tez giləmeyvələr - moruq, tut, albalı, qırmızı və qara qarağat, qaragilə və meyvələr - gavalı, portağal, kişmiş, badam və s əlavə edilir.

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox