Blinçiklər

/ 5
40 min
Blinçiklər

Tərkibi

1 bir hissə
göbələk400 qr
sud
yumurta
şəkər
un
kişmiş
kəsmik
soğan
Duz

Bişirmək

Xörəyin adı çox vaxt kartof və ya pendir içliyi, eləcə də meyvələrlə verilən incə blinçik mənasını verən qədim slavyan "mlin" sözündən əmələ gəlir. Pendirli blinçiklər – bu, yəhudi mətbəxinin çox vaxt südlü yeməklərin yeyildiyi Şavuot bayramı zamanı hazırlanan ənənəvi yeməkdir.

  1. Böyük bir kasaya su və südü tökün.
  2. Oraya yumurtaları əlavə edin və hamısını yaxşıca qarışdırın.
  3. Şəkər (yalnız şirin içlik üçün), duz və bitki yağı əlavə edin.
  4. Yaxşıca qarışdırın.
  5. Tədricən, nəticədə topalar olmayan və qatılığına görə xamanı xatırladan xəmirin alınması üçün unu əlavə edin.
  6. Tavada, yaxşı qızdırılmış bitki yağında qızardın. Xəmir nazik təbəqə ilə tavanın bütün səthini örtməlidir. Binçikin altı sarı-qəhvəyi olduqda digər tərəfdən qızartmağa başlayın.
  7. Kəsmik içliyi: Kişmişdən başqa bütün tərkib hissələrini həmcins, hamar kütlə alınana qədər qarışdırıcının köməyilə qarışdırın.
  8. Kişmiş əlavə edin və yenidən qarışdırın.
  9. Blinçikin üzərinə 4 qaşıq qoyun.
  10. Göbələkli içliyi: Marqarini tavada qızdırın.
  11. Soğanı qızarana qədər qovurun.
  12. Göbələkləri zolaq şəklində doğrayın, soğan əlavə edin və pörtlədin.
  13. Unu əlavə edib topasız hala gələnə qədər qarışdırın
  14. Tədricən su əlavə edin
  15. Zövqə görə duz və istiot əlavə edin
  16. Qatı kütlə alınana qədər pörtlədin.
  17. Hər blinçikin üzərinə 2 qaşıq içlik qoyun

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox