FETA İLƏ QARA ZEYTUNLU İSTİ KARTOF
Tərkibi
1 bir hissə
Sarımsaq2 diş
Çili bibəri lopaları0.5 ç. q.
Zeytun yağı3 x.q.
Təzə kartof1 kq
Konservləşdirilmiş bibər200 g
Doğranmış cəfəri4 x.q.
Duz0.5 ç. q.
Bişirmək
- Kartof yumşalanadək onu duzlu suda bişirin (təxminən 10-15 dəqiqə). Sonra sobada 200°C temperaturadək 10 dəqiqə bişirin. Hazır kartofu soyudun və yarıya bölün.
- Sarımsağı xırda doğrayırıq (və ya döyəcləyirik). Duz ilə sarımsağı kasada qarışdırırıq, üzərinə çili bibəri, zeytun yağı əlavə edərək çənbər ilə çalırıq.
- Sousu isti kartofun üzərinə tökürük və yaxşıca qarışdırırıq. Xırda doğranmış bibərləri və cəfərini üzərinə əlavə edirik.
- Süfrəyə isti şəkildə, feta ilə qara zeytun Bonduelle-lə bəzəməklə veririk.