FETA İLƏ QARA ZEYTUNLU İSTİ KARTOF

/ 5
87 Kkal / 100 g
30 min
FETA İLƏ QARA ZEYTUNLU İSTİ KARTOF

Tərkibi

1 bir hissə
Sarımsaq2 diş
Çili bibəri lopaları0.5 ç. q.
Zeytun yağı3 x.q.
Təzə kartof1 kq
Konservləşdirilmiş bibər200 g
Doğranmış cəfəri4 x.q.
Duz0.5 ç. q.

Bişirmək

  1. Kartof yumşalanadək onu duzlu suda bişirin (təxminən 10-15 dəqiqə). Sonra sobada 200°C temperaturadək 10 dəqiqə bişirin. Hazır kartofu soyudun və yarıya bölün.
  2. Sarımsağı xırda doğrayırıq (və ya döyəcləyirik). Duz ilə sarımsağı kasada qarışdırırıq, üzərinə çili bibəri, zeytun yağı əlavə edərək çənbər ilə çalırıq.  
  3. Sousu isti kartofun üzərinə tökürük və yaxşıca qarışdırırıq. Xırda doğranmış bibərləri və cəfərini üzərinə əlavə edirik. 
  4. Süfrəyə isti şəkildə, feta ilə qara zeytun Bonduelle-lə bəzəməklə veririk.

Pəhriz yemək olmasını istəyirsinizsə, feta ilə qara zeytunu ançouslu və ya bibərli zeytunla əvəzləyin.

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox