Xoriatiklər – yunansayağı salat
Tərkibi
1 bir hissə
tumsuz yaşıl və ya qara zeytun Bonduelle200
ağ pendir180 q
xiyar
soğan1
yaşıl bolqar bibər
pomidor3
zeytun yağı125 ml
şərab sirkəsi60 ml
istiot,duz,keklikotu
Bişirmək
O, bizi Peloponnes yarımadasına aparacaq. Bu pəhriz nöqteyi-nəzərindən fenomenal yeməkdir – yüngül və aşağı kalorili, vitaminlər və mikroelementlərlə zəngin.
- Pomidor, xiyar, bolqar bibəri və soğanı doğrayın. Kasaya qoyun, ədviyyatlar tökün, zeytun əlavə edin və yaxşıca qarışdırın.
- Kub şəklində doğranmış ağ pendir əlavə edin. Bütün bunların üzərinə zeytun yağı və çaxır sirkəsi tökün. Salatın tərkib hissələrini əzməmək üçün ehtiyatla qarışdırın.
- Yunansayağı salatı soyuq şəkildə süfrəyə vermək lazımdır. Həm ayrıca xörək kimi, həm də qarnitur kimi yemək olar.