Qızardılmış badımcan, soğan və pomidordan salat
Tərkibi
1 bir hissə
badımcan4
pomidor8
soğan2
sarımsaq2
sirkə2 qaşıq
yaşıl cəfəri2 qaşıq
günəbaxan yağı
duz
Bişirmək
Bu, ərəb ölkələrində əsas tərəvəzi məhz badımcan olan çox məşhur yeməkdir. Ərəb mətbəxinin xüsusi yeməyi, tövsiyə edirik
- Əvvəlcədən bişirilmiş badımcanları təmizləyin – uclarını kəsin, sonra isə uzunluğu boyunca qabığı çıxararaq və badımcanda qabığın 3 sm-lik zolağını soyulmamış saxlayaraq qismən qabığını soyun. Badımcanın qabığının təmizləmə üsulu çox vacibdir!
- Təxminən 1 sm ölçüdə qalın parçalarla doğrayın. Duzlayın, şirəsini buraxana qədər - qapaq altında təxminən 10 saat gözləyin, sonra isə kağız vasitəsilə qurudun. Pomidorları doğrayın.
- Badımcanları hissə-hissə qızardın, yağın səviyyəsi 4 sm olmalıdır. Qovurmadan sonra, artıq yağı çəkmək üçün badımcanları kalka vasitəsilə qurudun
- Soğanı qovurmaq üçün 4 qaşıq saxlayıb günəbaxan yağını tökün
- Pomidorları azca qızardın və boşqaba qoyun
- Sirkəni qazana tökün, qaynayana qədər bişirin və oddan götürün
- Badımcan, soğan və pomidorları yastı boşqaba qoyun. Salatın üzərinə doğranmış sarımsaq səpin, duz tökün, üzərinə qazandan sous tökün. Doğranmış cəfəri ilə bəzəyin