Kartoffelsalat – alman kartof salatı

/ 5
30 min
Kartoffelsalat – alman kartof salatı

Tərkibi

1 bir hissə
kartof1 kq
bulyon200 ml
soğan2
nazik dilim bekon5
yaşıl soğan2
günəbaxan yağı və ya üzüm toxumu yağı100 ml
sirke (alma sirkesi de ola biler)100 ml
duz istiot

Bişirmək

Bu yeməyin əsası kartofdur; onun tərkibində bütün növ inqrediyent var, o cümlədən bekon, soğan, pomidor, yaşıl noxud, yumurta, qarğıdalı və hətta portağallar.
  1. Kartofu qabıqlı-qabıqlı zirə ilə birlikdə 25-30 dəqiqə suda bişirin.
  2. Soğanı kublara doğrayın.
  3. Kartofun qabığını soyun, dilim-dilim doğrayın, üstünə soğan səpin.
  4. Bulyonu sirkənın yarısı ilə birlikdə qaynadın, sonra isə onu qaynar-qaynar kartofların üzərinə tökün.
  5. Hər şeyə duz-istiot qatın, sonra ehtiyatla qarışdırın və 30 dəqiqə gözlədin.
  6. Kartofun üzərində olan bulyonun bir hissəsini boşalda bilərsiniz.
  7. Bekonu qızardın, xırda-xırda doğrayın və salata əlavə edin.
  8. Qalan sirkəni yağla çalın, doğranmış yaşıl soğanın yarısını əlavə edin və bütün bunları salatın üzərinə tökün.
  9. Süfrəyə verilmə: Süfrəyə verməzdən öncə salatın üzərinə yaşıl soğanın qalan hissəsini tökün.
Salatların bütün müxtəlif növləri müxtəlif şəkildə süfrəyə verilir. Almaniyanın cənubunda kartof salatları adətən süfrəyə isti və ya hətta qaynar verilir, başqa regionlarda isə otaq hərarətində. Şimalda salatları soyuq yeməyi üstün tuturlar. Salatları müşayiət edən müxtəlif növ souslar var, o cümlədən mayonez, qaymaq, xardal, sirkə və ya vineqret sousu.

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox