Düyü və qırmızı lobya ilə doldurulmuş pomidorlar
Tərkibi
1 bir hissə
qırmızı lobya Bonduelle200
pomidor6
arborio düyüsü120 q
parmezan100 q
ispanaq150 q
kapers10
qırmızı soğan1
limon 1/2
sarımsaq2
sidr qozası3
yarpaq kahı5
ovuc indau1
dəstə cəfəri2
reyhan yarpaqi
zeytun yağı2 x.q.
Bişirmək
Ənənəvi tərkibli parlaq yemək
- Qırmızı soğanı, cəfərini və sarımsağı xırda doğrayın. Pomidorların içini çıxarın və sonradan istifadə etmək üçün saxlayın. Düyünü qablaşdırmanın üzərində qeyd olunan vaxta uyğun suda qaynadın.
- Cəfəri, sarımsaq, indau, reyhan yarpaqları, sidr qozaları, azca zeytun yağı, limon qabığı, parmezan, kahıdan sous hazırlayın və onları birlikdə blenderdə qarışdırın. Pesto sousu yeməyə rəng və ləzzətli ətir verəcək.
- Tavada az miqdarda zeytun yağında tər ispanağı və qırmızı soğanı qızdırın, qaynadılmış arborio düyüsünü, əvvəlcədən suyu süzülmüş qırmızı lobyanı, kapersləri, parmezanı və pomidorların içini əlavə edin.
- Bu qarışığı pomidorların içinə doldurun və öncədən 180°С-dək qızdırılmış sobaya yerləşdirin və 25 dəqiqə bişirin.