Biqos

/ 5
120 min
Biqos

Tərkibi

1 bir hissə
təzə kələm0 kq
turşu kələm0 kg
ət0 kq
kolbasa150 qr
döş əti150 qr hisə
soğan1
qurudulmuş göbələk və gavalı
tomat püresi1 qaşıq
duz istiot defne yarpagi yamayka istiotu zovqe gore

Bişirmək

Biqos – müxtəlif ət, kolbasa məmulatları, tərəvəz və göbələk və kələmlə pörtlədilmiş yeməkdir.

  1. Turşu kələmi doğrayın, üzərinə bir qədər isti su tökün və bir az bişirin
  2. Təzə kələmi xırda doğrayın, doğranmış soğan, göbələk əlavə edin, üzərinə isti su tökün, bir az bişirin və turşu kələm əlavə edin
  3. Əti xırda doğrayın, qızardın və yağ ilə birlikdə kələmə əlavə edin
  4. Yamayka istiotu, dəfnə yarpağı və qara gavalı əlavə edin
  5. Kolbasa və döş ətini həmçinin xırda xırda doğrayın, qızardın və qalanlara əlavə edin
  6. Tomat püresi əlavə edin
  7. Yavan odda bişirin, dad üçün duz və istiot əlavə edin
  8. Süfrəyə verilmə üsulu: İsti şəkildə, çörəklə verin
Biqos yeməyinin ləzzətli alnması üçün fərqli ət çeşidlərindən istifadə etmək məsləhət görülür.

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox