Kalalaatikko– balıq zapekankası

/ 5
30 min
Kalalaatikko– balıq zapekankası

Tərkibi

1 bir hissə
siyənək300 q
kartof800 q
soğan80 q
q bitki yağı50
süd130 q
yumurta2
buğda unu1 x.q.

Bişirmək

Fin süfrəsi heç vaxt bolluğu ilə seçilməyib, bu ölkənin sakinləri uzun müddət ədviyyat istifadə etməyiblər, və xörəklərə əsasən cəfəri və şüyüd əlavə edirdilər. Bir çox yeməklərin əsası balıq və kartofdur və Kalalaatikko istisna deyil. Zapekankanın müxtəlif növləri olsa da, əsas tərkib hissələri hər yerdə eynidir.
  1. Kartofu təmizləyin, onu kiçik dilimlərə doğrayın və yağ çəkilmiş qazana qoyun.
  2. Təzə siyənəyi hazırlayın, nazik dilimlərə doğrayın qoyun və kartofun üzərinə düzün.
  3. Bu iki qatın üzərindən xırda doğranmış soğan tökün, hamısının üzərinə un səpin və bitki yağı gəzdirın. Hazır olana qədər zəif odda pörtlədin.
  4. Siyənəklə hazır kartofun üzərinə çırpılmış süd və yumurta tökün.
  5. Sobada təxminən 10 dəqiqə bişirin.

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox