Tərəvəzli krevetlər

/ 5
60 min
Tərəvəzli krevetlər

Tərkibi

1 bir hissə
doğranmış yaşıl lobya400
Bonduelle brokoli400 q
yerkökü1
bambuk zoğu1 parça
soya sousu3 qaşıq
daşi1 stəkan
krevet18
duz zövqə görə
ədviyyat
balıq bulyonu1 stəkan
soy sousu0 qaşıq
Krevetlər sousu
bulyonu6 qaşıq
yumurta sarısı4
mirin1 qaşıq
duz0.5 qaşıq
sake0 stəkan

Bişirmək

Forest Qamp krevetlərdə var-dövlət qazanmışdır. Dəniz menyusunda bu məhsul çox mühüm yer tutur. Dənizdən nə qədər uzaq olarsa, krevetlərin qiyməti bir o qədər artır, məhsulu isə daha zərif hesab edirlər.

  1. Brokolini kiçik hissələrə bölün, bambuku uzun incə dilimlərə bölün, kökdən isə gül şəklində kiçik hissələr kəsin. Brokoli və yerkökünü qaynar suda qaynadın (qısa müddət ərzində) və soyudun.
  2. Soya sousu, balıq bulyonu, marin və duzu qazanda qarışdırırıq və qaynayana qədər bişiririk. Sonra yerkökü və bambuk zoğlarını əlavə edin, bambuk zoğları qəhvəyi olana qədər bişirin (təxminən 6 dəqiqə). Tərəvəzləri brokoli budaqları ilə bəzəyin və süfrəyə verməmişdən əvvəl üzərinə bir qaşıq bulyon tökün.
  3. Krevetləri təmizləyin, bu zaman quyruqlarını saxlayın, duzlayın, sonra izə onları kartof ununda unlayın və artıq unu çırpın. Krevetləri bişiririk: onları 10 saniyəlik qaynar suya salın (2 stəkan su qaynadın). Qaynar sudan sonra krevetləri soyuq su ilə yaxalayın.
  4. 2 stəkan su qaynadın və təmizlənmiş, 1,5 sm-lik hissələrə doğranmış lobyanı təxminən 8 dəqiqə bişirin. Sonra lobyanı soyuq suda yuyun. Lobya üçün ədviyyatları qarışdırın, qaynadın və lobya əlavə edin.
  5. Digər qazan götürün, krevetlər üçün bütün ədviyyatları qarışdırın və qaynadın, krevetləri və yumurta sarılarını əlavə edin (səliqəli və yavaş odda). 2 dəqiqə qapaq altında zəif odda bişirin.
  6. Krevetləri boşqaba düzürük və lobya ilə bəzəyirik. Tərəvəzlər ayrıca verilir.

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox