Paprikaş
Tərkibi
1 bir hissə
donuz əti və ya quş əti0 kq
qırmızı bibər3
pomidor2
soğan1
x.q un
turş xama100 ml
duz üyüdülmüş istiot zövqə görə
Bişirmək
Paprikaş – əsas inqrediyentləri bibər və ət olan, səciyyəvi əlavəsi isə xama olan ənənəvi macar yeməyidir.
- Soğanı xırda şəkildə doğrayın, qızılı rəngə qədər piydə qızardın. Xırda doğranmış əti və üyüdülmüş istiotu əlavə edin, biraz qızardın. Sonra yarım stəkan su tökün və hazır olana qədər gözləyin.
- Pörtlədilmiş ətə qırmızı bibər və pomidor əlavə edin.
- Unu üç qaşıq su və xamada qarışdırın, tədricən qarışığı tərəvəzli ətə əlavə edin. Qarışdıraraq qazana salın.
- İsti şəkildə verin, xama və paprika ilə bəzəmək olar.