Ketbular - ət küftələri

/ 5
40 min
Ketbular - ət küftələri

Tərkibi

1 bir hissə
bulyonu600 q
xardal2 ç.q.
tomat pastası3 q.
konservləşdirilmiş mərsin və ya quşüzümü
Küftələr
assorti qiyməsi500
çörək ovuntusu0 stəkan
yumurta1
xama0 stəkan
baş soğan1
cəfəri duz istiot
günəbaxan yağı
sous
soğan1
kərə yağı1 x.q.
ağ şərab200 q

Bişirmək

İsveç mətbəxi çox nəfis deyil, lakin yeməklərin çoxunu ev şəraitində bişirmək asandr, və onlar çox faydalıdır. Ketbuların hazırlanması sizin çox vaxtınızı almayacaq və Siz öz gündəlik qida rasionunuza müxtəliflik gətirəcəksiniz.

  1. Bir qabda xamanı çörək ovuntusu ilə qarışdırın və 5 dəqiqə dincə qoyun. Günəbaxan yağda soğanı qızardın. Çörək ovuntusuna ət qiyməsi, yumurta, ədviyyat və qovrulmuş soğanı əlavə edin, həmcins kütlə yoğurun və bir neçə saatlığa soyuducuya qoyun.
  2. Hazırlanmış qiymədən kiçik küftələr (təxminən qoz boyda) hazırlayın və 30 dəqiqəlik dincə qoyun. Qalan yağla qabı sürtün və onun üzərinə küftələri yığın. Sobada 90-100ºС temperaturda təxminən 5-10 dəqiqə bişirin.
  3. Sousu hazırlayın: günəbaxan yağda yarıhalqalar şəklində doğranmış soğanı qovurun, şərab əlavə edin və qaynara düşənə qədər bişirin. Bulyon əlavə edin və qapaqsız qarışdıra-qarışdıra 10 dəqiqə hazırlayın. Xardal və tomat pastası əlavə edin, ədviyyat qatın.
  4. İsti küftələri sousla süfrəyə verin və ya mərsinlə (və ya quşüzümü ilə) bəzəyin. İsveçlilər ketbuları kartof püresi ilə yeyirlər.

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox