Mi krob - işə yemək
Tərkibi
1 bir hissə
mi krob
əriştəsi170 q
yumurta2
turşu3 x.q.
arpaciq soğan3
sarımsaq120
donuz əti120 qram
günəbaxan yağı3 stəkan
sous
pomidor1
tamarinad konsentratı2 ç.q.
laym şirəsi1 ç.q.
şəkər2 ç.q.
limon qabığı1 ç.q.
balıq sousu1 ç.q.
Bişirmək
Bu, həm qəlyanaltı, həm də əsas yeməyə qarnir ola biləcək çox sadə yeməkdir. Taylılar Mi krobu daha çox işdə yeyirlər
- 3 stəkan günəbaxan yağını qızdırın. Düyü əriştəsini qırın. İsti yağa əriştənin kiçik hissələrini atın. Əriştə qəhvəyi rəng alan kimi, dərhal çıxarın. Hazır əriştəni qurutmaq üçün kağız dəsmal üzərinə qoyun
- Yumurtaları çırpın, sonra isə, onları zolaqlar əmələ gəlməsi üçün qaynar günəbaxan yağına tökün. Onları yağdan çıxarın və doğrayın.
- Tofunu yaxşıca qızardın.
- Tavada az miqdarda günəbaxan yağı saxlayın və onda turşuya qoyulmuş sarımsaq və arpacıq soğanı qızardın.
- Donuz ətini kəsin və qızardın
- Krevetləri təmizləyin, doğrayın və qızardın. Tofudan başqa bütün tərkib hissələrini qarışdırın və boşqaba qoyun.
- Sous üçün bütün maddələri həmcins kütlə alınana qədər qarışdırın.
- Əriştəni yaşıl soğan, çili və tofu ilə bəzədilmiş şəkildə süfrəyə verin. Hər kəs yemək zamanı əriştənin üzərinə tökə bilsin deyə, sousu kiçik bir qabda süfrəyə verin.