Dönər-kəbab
Tərkibi
1 bir hissə
qırmızı və ağ300 qələm
kahı100 q
xiyar1
soğan1
pomidor4
qırmızı bibər1
ovxalanmış bulyonu kubiki2 xörək qaşığı
ət500 q
çörəyi1 təndir
yağ5 qaşıq
duz istiot
Bişirmək
Dönər-kabab, yəqin ki, türk mətbəxinin ən məşhur yeməyidir. Ərəb şaurmasını və yunan girosunu xatırlatsa da, inqrediyentləri fərqlidir.
- Qırmızı və ağ kələmin yarpaqlarını, xiyarı nazik-nazik doğrayın, sonra ovxalanmış bulyon kubikini üstünə tökün və qarışdırın.
- Pomidorları və soğanı doğrayın.
- Yağı tavada isidin, əti qızardın, soğanı əlavə edin və qarışdırın.
- Zövqə görə duz-istiot qatın, əti xırtıldayan olana qədər qızardın.
- Çörəyi 4 hissəyə uzununa kəsin, bir qədər qızardın.
- Süfrəyə verilmə: Çörək isti olarkən onu ət və qalan inqrediyentlərlə doldurun.Kababın üzərinə ənənəvi türk sarımsaqlı qatıq tökün