Dönər-kəbab

/ 5
60 min
Dönər-kəbab

Tərkibi

1 bir hissə
qırmızı və ağ300 qələm
kahı100 q
xiyar1
soğan1
pomidor4
qırmızı bibər1
ovxalanmış bulyonu kubiki2 xörək qaşığı
ət500 q
çörəyi1 təndir
yağ5 qaşıq
duz istiot

Bişirmək

Dönər-kabab, yəqin ki, türk mətbəxinin ən məşhur yeməyidir. Ərəb şaurmasını və yunan girosunu xatırlatsa da, inqrediyentləri fərqlidir.

  1. Qırmızı və ağ kələmin yarpaqlarını, xiyarı nazik-nazik doğrayın, sonra ovxalanmış bulyon kubikini üstünə tökün və qarışdırın.
  2. Pomidorları və soğanı doğrayın.
  3. Yağı tavada isidin, əti qızardın, soğanı əlavə edin və qarışdırın.
  4. Zövqə görə duz-istiot qatın, əti xırtıldayan olana qədər qızardın.
  5. Çörəyi 4 hissəyə uzununa kəsin, bir qədər qızardın.
  6. Süfrəyə verilmə: Çörək isti olarkən onu ət və qalan inqrediyentlərlə doldurun.Kababın üzərinə ənənəvi türk sarımsaqlı qatıq tökün

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox