Empanadas – Argentinanın iri düşbərəsi
Tərkibi
1 bir hissə
həmir
un300 qr
süd4
maya100 qr
kərə yağı200 qr
duz
içlik
farş assorti350 qr
yumurta1
xama4
soğan2
sarımsaq1
bitki yağı2
yumurta sarısı2
cəfər və duz1 dəstə
Bişirmək
Bu, Hindistan mirasıdır. Hər bir rayonun öz empanadas resepti var, onlar bir-birindən ölçüsü və içliyi ilə fərqlənirlər. Ənənəvi içlik – donuz qiyməsindəndir və kriola adlanır, o həmçinin pendir və vetçina, toyuq, qarğıdalı və soğan, ya da ispanaq və hisə verilmiş piydən ola bilər. Xəmir incə olmalıdır.
- Xəmiri hazırlamaq üçün isti süddə mayanı həll etmək, yumurta sarısını yağ və şəkəri əlavə etmək lazımdır. Yavaş-yavaş un əlavə edin və xəmiri yoğurun. Xəmiri folqaya bükün və bir gecəlik soyuducuya qoyun.
- İndi qiyməyə keçmək olar. Soğanı kub şəklində doğrayın, sarımsağı sarmısaqəzəndə əzin. İsti günəbaxan yağda əvvəlcə soğanı qızardın, sonra isə sarımsaq və qiyməni əlavə edin. Təxminən 10 dəqiqə qızardın.
- Qiyməni oddan götürün və ona 1 yumurta, 1 yumurta sarısı, xama və doğranmış cəfəri əlavə edin.
- Xəmiri 4 hissəyə bölün, hər birini 15 sm diametrində yayın. Hər birinə içlik porsiyası qoyun, qatlayın və kənarları yapışdırın.
- Bişirməmişdən əvvəl, düşbərələrin üzərinə yumurta sarısı sürtün.
- Sobada təxminən 20 dəqiqə 200°C temperaturda bişirin. Tavada heyvani yağlarla qızartmaq olar.
- Empanadası əllə yemək lazımdır.