Göbələk, qurudulmuş pomidor və indau ilə rizotto
Tərkibi
1 bir hissə
Bonduelle Marinə edilmiş göbələk170 q
tərəvəz həlimi750 ml
arborio düyüsü250 q
qurudulmuş pomidor100 q
qerri pomidoru80
indau50 q
soğan1
parmesan100 q
kərə yağı100 q
quru ağ şərab60 ml
ağ istiot
xörək duzu
Bişirmək
Dadlı və asan hazırlanan resept: göbələkli təzə rizotto.
- Soğanı, qurudulmuş və təzə pomidoru xırda doğrayın, parmesan pendirini kiçik dilimlərə ayırın.
- Yağı böyük tavada orta və ya güclü odda qızdırın. Soğan əlavə edin və 3 dəqiqə ərzində qovurun. Göbələyi əlavə edin, 2 dəqiqə saxlayın, sonra düyünü əlavə edin. Odu orta və ya zəif səviyyəyədək azaldın və qarışdırın. Şərabı tökün və yavaş Şərabı tökün və yüngülcə qarışdırın, düyünün mayeni qəbul etməsinə şərait yaradın.
- Qurudulmuş pomidoru, tərəvəz həlimini, duzu, istiotu, parmesan pendirini əlavə edin və düyünün tamamilə bişdiyindən əmin olmağa çalışın.
- Çerri pomidoru, indau və parmesan pendiri əlavə edin.