İmam bayıldı - türk içi doldurulmuş badımcan

/ 5
70 min
İmam bayıldı - türk içi doldurulmuş badımcan

Tərkibi

1 bir hissə
zeytun yağı100 ml
xırda doğranmış cəfəri5 çay qaşığı
şəkər3 çay qaşığı
limon şirəsi5 çay qaşığı
duz istiot
extra-virgin zeytun yağı
badımcanı4
soğan4
sarımsaq dişi4
pomidor6

Bişirmək

Bu yeməyin əmələ gəlməsi ilə bağlı bir çox əfsanə var. Onların birinə əsasən, bu xörəyin dadına baxan bir molla onun ləzzətindən huşunu itirdi.
  1. Böyük bir qazanda su qaynadın, 7-8 dəqiqə badımcanları suda bişirin, sonra suyu boşaldın və badımcanların soyuması üçün gözlədin.
  2. Soğanları zeytun yağında qızardın, doğranmış sarımsağı və soyulmuş pomidorları əlavə edin.
  3. Təxminən 10 dəqiqə pörtlədin, sonra doğranmış cəfərini əlavə edin.
  4. Badımcanları iki yerə kəsin, içini çıxardın.
  5. Badımcanlardan çıxarılan içini doğrayın, tərəvəzlərlə qarışdırın, limon şirəsi və duz-istiot qatın.
  6. Alınmış qarışıqla badımcanların içini doldurun, üzərinə qalan yağ gəzdirin, tavaya qoyun.
  7. 180 dərəcə temperaturda 45 dəqiqə sobada bişirin.
  8. Süfrəyə verilmə:Süfrəyə isti-isti, ən yaxşısı qatığla verilir.

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox