Lazanya - makarondan hazırlanmış zapekanka

/ 5
120 min
Lazanya - makarondan hazırlanmış zapekanka

Tərkibi

1 bir hissə
pomidor3 banka
tomat pastası1 bank
yunan balqabağı1
badımcan
soğan2
sarımsaq dişi3
bibər2
ət500 q
kəskin ətirli pendir500 q
pendir250 q
makaron
cövüz
kərə yağı

Bişirmək

Makaron, tərəvəzlər və döyülmüş ətdən hazırlanmış italyan zapekankası.
  1. Makaronları bir az duzlanmış suda təxminən 5 dəqiqə ərzində bişirin. Onları çıxardın və ayrıca düzün ki, bir birinə yapışmasın.
  2. Doğranmış pomidorları bir qazanda qarışdırın; reyhanı və qaraqınığı, sonra isə doğranmış badımcanı, yunan balqabağını, bibəri əlavə edin. Zəif odda yağda qızardın. Həmin vaxtda soğanı doğrayın, duzu və istiotu qatın və hamısını qızardın.
  3. Qızartmağın sonunda doğranmış sarımsağı əlavə edin və bir az da qızardın. Sonra bu qarışığı sousa əlavə edin.
  4. Ətlə soğanı 8-12 dəqiqə ərzində zəif odda qızardın. Ət hazır olandan sonra pomidoru əlavə edin və bir az da qızardın.
  5. Sousu əlavə edin. Zövqə uyğun duz-istiot qatın. Oddan götürün.
  6. Pendir sousunu hazlrlayın: Kərə yağını tavanda əridin, unu əlavə edin. Un ağ olana kimi hamısını bir az qızardın, sonra daima qarışdıraraq qatı krem konsistensiyasına gələnə qədər südü yavaş-yavaş əlavə edin. Sonra isə pendiri əlavə edin və pendir əriyənə qədər bişirin. İstiotu və cövüzü qatın
  7. Tavanın dibinə kərə yağı yaxın. Sonra isə sıra ilə makaronu, pendir sousunu və əti qat-qat düzün, üstündən isə doğranmış pendiri qoyun, ərzaqlar qurtarana kimi qatları düzməyə davam edin.
  8. Üstünə pendir və reyhanı səpin.
  9. 109 C° temperaturda 30 dəqiqə sobada bişirin.

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox