Lazanya - makarondan hazırlanmış zapekanka
Tərkibi
1 bir hissə
pomidor3 banka
tomat pastası1 bank
yunan balqabağı1
badımcan
soğan2
sarımsaq dişi3
bibər2
ət500 q
kəskin ətirli pendir500 q
pendir250 q
makaron
cövüz
kərə yağı
Bişirmək
Makaron, tərəvəzlər və döyülmüş ətdən hazırlanmış italyan zapekankası.
- Makaronları bir az duzlanmış suda təxminən 5 dəqiqə ərzində bişirin. Onları çıxardın və ayrıca düzün ki, bir birinə yapışmasın.
- Doğranmış pomidorları bir qazanda qarışdırın; reyhanı və qaraqınığı, sonra isə doğranmış badımcanı, yunan balqabağını, bibəri əlavə edin. Zəif odda yağda qızardın. Həmin vaxtda soğanı doğrayın, duzu və istiotu qatın və hamısını qızardın.
- Qızartmağın sonunda doğranmış sarımsağı əlavə edin və bir az da qızardın. Sonra bu qarışığı sousa əlavə edin.
- Ətlə soğanı 8-12 dəqiqə ərzində zəif odda qızardın. Ət hazır olandan sonra pomidoru əlavə edin və bir az da qızardın.
- Sousu əlavə edin. Zövqə uyğun duz-istiot qatın. Oddan götürün.
- Pendir sousunu hazlrlayın: Kərə yağını tavanda əridin, unu əlavə edin. Un ağ olana kimi hamısını bir az qızardın, sonra daima qarışdıraraq qatı krem konsistensiyasına gələnə qədər südü yavaş-yavaş əlavə edin. Sonra isə pendiri əlavə edin və pendir əriyənə qədər bişirin. İstiotu və cövüzü qatın
- Tavanın dibinə kərə yağı yaxın. Sonra isə sıra ilə makaronu, pendir sousunu və əti qat-qat düzün, üstündən isə doğranmış pendiri qoyun, ərzaqlar qurtarana kimi qatları düzməyə davam edin.
- Üstünə pendir və reyhanı səpin.
- 109 C° temperaturda 30 dəqiqə sobada bişirin.