Marinada qoyulmuş qızılbalıq
Tərkibi
1 bir hissə
yaşıl mərci100
sümüklərdən təmizlənmiş təzə qızılbalıq3 tikə
qara istiot dənəsi3
dəfnə yarpağı
sous
soya sousu1.5 yemək qaşığı
yağ1 qaşıq
vasabi tozu
şalot soğanı
marinad
su0.5 stəkan
limon şirəsi0 stəkan
yüngül soya sousu0 stəkan
bir çimdik doğranılmış zəncəfil
bir böyük çimdik vasabi tozu
sarımsaq dişi
Bişirmək
Dəniz məhsulları fransız mətbəxində əhəmiyyətli rol oynayır. Marinada qoyulmuş qızılbalıq həm sağlamlıq üçün yaxşıdır, həm də ecazkar dada malikdir.
- Marinadın inqrediyentlərini qarışdırın, əmələ gəlmiş qarışığı qızılbalığın üstünə tökün, sonra isə onu bir neçə saata soyuducuya qoyun.
- Mərcini istiot dənələri, sarımsaq və dəfnə yarpağı ilə bişirin, sonda duzu qatın. Bişirilmiş mərci bərk qalmalıdır.
- Kökü bir az suda qaynadın, qurudun və soyuq suya qoyub soyudun ki, bərk qalsın.
- Mərcini, kökü, şalot soğanını və sousu qarışdırın. Bir müddət gözləyin ki, dadlar bir birinə qarışsın.
- Qızılbalığı marinaddan çıxardın, qurudun, nazik dilimlərə doğrayın.
- Süfrəyə verilmə: Dilimləri boşqaba düzün, üstünü mərci salatı ilə örtün.