Bişirilmiş can əti – "svickova"

/ 5
60 min
Bişirilmiş can əti – "svickova"

Tərkibi

1 bir hissə
can оti0 kg
donuz piyi60 qr
baş soğan2
kərəviz0.5
kök2
cəfəri2
ət suyu250 ml
xama50 ml
un250 qr
kərə yağı2 qaşıq
duz istiot defne yarpagi yamayka istiotu

Bişirmək

Ətirli sousda tərəvəzlərlə mal əti qovurması şəklində ənənəvi çex yeməyi.

  1. Can ətini duz, istiotla sürtün və hər iki tərəfdən əridilmiş donuz piyində bir az qızardın, sonra onu tavadan götürün
  2. Tərəvəzləri kiçik hissəciklərə doğrayın və ədviyyatlarla birlikdə can ətinin qızardıldığı yağda qızardın
  3. Əti istiyə davamlı qaba qoyun, ətrafına tərəvəzləri, qalan donuz piyini, ədviyyatları və yağı əlavə edin
  4. 15-20 dəqiqə 180-190 dərəcə temperaturda bişirin, vaxtın yarısı keçdikdən sonra əti o biri tərəfinə çevirin
  5. 15-20 dəqiqə sonra tərəvəzli ətə ət suyunu əlavə edin və daha 15-20 dəqiqə bişirin
  6. Bişirdikdən sonra əti hissələrə doğrayın
  7. Sousu süzün (və ya qarışdırıcı vasitəsilə həmcins kütləyə çevirin) və bunu xama və ya un vasitəsilə qatılaşdırın
  8. Əti knedliklərlə verin, hamısının üzərinə hazırlanmış sous gəzdirın.

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox