Cuisses de grenuilles – qurbağa ayaqları, ağ şərabla bişmiş şəkildə
Tərkibi
1 bir hissə
qurbağa ayağı30 ədəd
qurbağa ayağ30
limon1
ağ quru şərab300 ml
lager pivəsi30 ml
qaymaq20 ml
kərə yağı10 qr
yumurta sarısı1
buğda unu10 qr
sarımsaq2
soğan2
doğranmış cəfəri
duz istiot
Bişirmək
Qurbağa ayaqlarını pivədə 2 saat isladın və süzün
Ayaqları una batırın. Tavada yağ əridin, doğranmış soğan və sarımsaqları əlavə edin, tədricən qurbağa ayaqlarını qoyun. Qızılı olana qədər, 10 dəqiqə onları qızardın, yandırmayın. Ədviyyat, bəyaz şərab əlavə edin, örtük altında daha 10 dəqiqə saxlayın.
Yumurta sarısını çalın və qaymaqla qarışdırın. Tavada qurbağa ayaqlarının üzərinə süzün. Limon şirəsi və cəfəri əlavə edin.
Süfrəyə verilmə:Qurbağa ayaqlarını içində bişirildiyi sousa batırılmış şəkildə verin.
- Qurbağa ayaqlarını pivədə 2 saat isladın və süzün
- Ayaqları una batırın. Tavada yağ əridin, doğranmış soğan və sarımsaqları əlavə edin, tədricən qurbağa ayaqlarını qoyun. Qızılı olana qədər, 10 dəqiqə onları qızardın, yandırmayın. Ədviyyat, bəyaz şərab əlavə edin, örtük altında daha 10 dəqiqə saxlayın.
- Yumurta sarısını çalın və qaymaqla qarışdırın. Tavada qurbağa ayaqlarının üzərinə süzün. Limon şirəsi və cəfəri əlavə edin.
- Süfrəyə verilmə:Qurbağa ayaqlarını içində bişirildiyi sousa batırılmış şəkildə verin.