Siciliya spagettisi - tunes balıqlı İtalyan makaronu
Tərkibi
1 bir hissə
spagetti500 qr
pomidor4
yağda tuna balığı100 qr
yarım cəfəri
yaxşıca doğranmış limon qabığı
zeytun yağı4 xörək qaşığı
istiot duz
Bişirmək
Hər bir italyan üçün əsas yemək, həm şimaldan olan fermerlər, həm də mafiozlar onu sevir. Sevən insanlar üçün tövsiyyə olunur. Bu yeməyin çoxlu çeşidləri var.
- İtalyan dilində “dişə görə” mənasını verən, “al dente” olana qədər spagettini bişirin. İdeal olaraq bişirildiyi zaman, o möhkəm, azca bərk olmalıdır (lakin həddən artıq yox). O, çoxlu miqdarda duzlu suda qaynadılmalı və süzülməlidir.
- Pomidorları soyun, toxumlarını çıxarın və doğrayın. Sarımsaq əzin. Cəfərini yuyun və doğrayın.
- Tunesi yağdan süzün və kiçik parçalara ayırın.
- Tavanı qızdırın və sarımsağı qızardın, tunes, pomidor və istiot əlavə edin. Təxminən 10 dəqiqə qızardın.
- Makaron əlavə edin, 4 dəqiqəyə qədər aşağı istilikdə qızardın və hər şeyi yaxşıca qarışıdırın.
- Süfrəyə verilmə: Üstünə cəfəri səpin və limon qabığı əlavə edin.