Gaspaço - tərəvəz şorbası

/ 5
150 min
Gaspaço - tərəvəz şorbası

Tərkibi

1 bir hissə
pomidor1 kg
xiyar
baş soğan1
yaşıl şirin bibər
sarımsaq2
bulka içi200
zeytun yağı4 q.
çaxır sirkəsi2 q.
soyuq qaynadılmış su1 litr
buz parçaları, istiot, duz

Bişirmək

Bu məşhur ispan şorbasının bir çox növləri vardır, amma onun ənənəvi hazırlama resepti – Andaluziyadandır. Ənənəyə görə, gaspaço taxta kasalarda verilir, və onu taxta qaşıqlarla yeyirlər. İstidə gaspaço əvəzedilməzdir.

  1. Tərəvəzləri yuyun, üzərinə qaynar su tökülmüş pomidorların qabığını təmizləyin, kub şəklində doğrayın və tumlarını təmizləyin. Xiyarı təmizləyin, tumlarını təmizləyin və təxminən 1 sm böyüklüyündə doğrayın
  2. Təmizlənmiş soğanı xırda-xırda doğrayın. Sarımsağı sürtgəcdən keçirin. Bibərin tumlarını təmizləyin və xırda-xırda doğrayın.
  3. Tərəvəzləri çaxır sirkəsi, zeytun yağı, çörək və soyuq su ilə qarışdırın. Sonra qapağını örtün və 2 saatlığa soyuducuya qoyun.
  4. Süfrəyə verməmişdən əvvəl gaspaçonu blenderdə qarışdırın. Zövqə görə duz və istiot əlavə edin. Mütləq şorbaya bir neçə parça buz qoyun.

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox