Falafel - vegetarian kotletləri

/ 5
45 min
Falafel - vegetarian kotletləri

Tərkibi

1 bir hissə
yaşıl noxud Nejnıy Bonduelle250 q
əkin soğanı5
sarımsaq1
xırda doğranmış keşniş1 qaşıq
xırda doğranmış cəfəri1 qaşıq
zirə0 qaşıq
soda
duzistiot
qızartmaq üçün günəbaxan yağı

Bişirmək

Falafel, kababdan sonra Avropada, ərəb mətbəxinin ən məşhur yeməyidir.

  1. Yuyulmuş noxudu bir gecə isladın. Sudan noxudlardan çıxmış qabıqları təmizləyin. Süzün, qurudun və quru püre alınana qədər ovun.
  2. Doğranmış cəfəri və keşnişi noxudla qarışdırın. Sarımsaq və yaşıl soğanı doğrayın, zirə, soda, duz, istiotla qarışdırın və qalan kütləyə əlavə edin. Hamısını yaxşıca əzin və 2 saatlığa soyuducuya qoyun.
  3. Əlləri azca isladın, bundan sonra alınmış kütlədən toplar düzəldin, sonra isə yastıladın.
  4. Qazana çoxlu miqdarda günəbaxan yağı tökün (təxminən 3 sm). Falafeli qızdırılmış yağda, tünd-qəhvəyi rəng alana qədər qızardın.
  5. Qurudun və kiçik kasada süfrəy verin
Humus, salat və pidə çorəyi ilə yemək tövsiyə olunur.

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox