Falafel - vegetarian kotletləri
Tərkibi
1 bir hissə
yaşıl noxud Nejnıy Bonduelle250 q
əkin soğanı5
sarımsaq1
xırda doğranmış keşniş1 qaşıq
xırda doğranmış cəfəri1 qaşıq
zirə0 qaşıq
soda
duzistiot
qızartmaq üçün günəbaxan yağı
Bişirmək
Falafel, kababdan sonra Avropada, ərəb mətbəxinin ən məşhur yeməyidir.
- Yuyulmuş noxudu bir gecə isladın. Sudan noxudlardan çıxmış qabıqları təmizləyin. Süzün, qurudun və quru püre alınana qədər ovun.
- Doğranmış cəfəri və keşnişi noxudla qarışdırın. Sarımsaq və yaşıl soğanı doğrayın, zirə, soda, duz, istiotla qarışdırın və qalan kütləyə əlavə edin. Hamısını yaxşıca əzin və 2 saatlığa soyuducuya qoyun.
- Əlləri azca isladın, bundan sonra alınmış kütlədən toplar düzəldin, sonra isə yastıladın.
- Qazana çoxlu miqdarda günəbaxan yağı tökün (təxminən 3 sm). Falafeli qızdırılmış yağda, tünd-qəhvəyi rəng alana qədər qızardın.
- Qurudun və kiçik kasada süfrəy verin