Leço - ənənəvi macar yeməyi
Tərkibi
1 bir hissə
paprika1 kg
pomidor0.6 kg
soğan2
günəbaxan yağı
duz və üyüdülmüş istiot zövqə görə
Bişirmək
Ət yeməklərinin yanında verilir. Lakin bu reseptin əlavə edilmiş ətin növündən asılı olaraq – məsələn, parçalara doğranmış kolbasa ilə - bir çox növləri var, bu da leçonu müstəqil, doyumlu yeməyə çevirir
- Paprikanı yuyun, toxumlarını təmizləyin və dilimlərə və ya zolaqlara doğrayın. Pomidorların üzərindən qaynar su gəzdirın, qabığını təmizləyin və kiçik parçalara doğrayın. Soğanı doğrayın.
- Yağı tavada isidin və soğanı qızılı rəng alana qədər qızardın. Qırmızı istiot əlavə edin, su tökün, 10 dəqiqə ərzində saxlayın.
- Pomidor, eləcə də zövqə görə duz və istiot əlavə edin. Daha 15 dəqiqə pörtlədin.
- İsti şəkildə, ət yeməklərinə qarnir kimi və ya müstəqil yemək kimi verin.