Qundelsayağı blinçiklər

/ 5
60 min
Qundelsayağı blinçiklər

Tərkibi

1 bir hissə
yumurta2
un1 stəkan
süd1 stəkan
su1 stəkan
bir çimdik duz
içlik
kişmiş0 stəkan
portağal qabığı0 stəkan
toz şəkər0.5 stəkan
qaymaq0 stəkan
rom0 stəkan
darçın zövqə

Bişirmək

Qundelsayağı blinçiklər – ən məşhur macar blinçikləridir.

  1. Blinçiklər: xama qatılığına qədər yumurtaları süd, su, un və duzla sürtün. Xəmiri qızdırılmış tavaya böyük qaşıqla tökün, bütün səthi boyunca yayın. Bir dəqiqədən sonra qızarmış blinçiki ehtiyatla o biri tərəfinə çevirin. Hazır blinçikləri bir-birinin üstünə boşqaba yığırıq – bu cür onlar nəmliyini və istiliyini daha uzun müddət saxlayırlar.
  2. İçlik: qaymağı qızdırırıq, onlara bütün tərkib hissələrini əlavə edirik və yaxşıca qarışdırırıq. Blinçikləri hazırlayana qədər kişmiş və apelsin qabığını romda isladın daha yaxşı olar – bu, yeməyə müstəsna bir ətir verəcək.
  3. Şokolad sousu: üzərinə tam əriyənə və həmcins kütlə alınana qədər şokolad və vanilli şəkər əlavə edərək xamanı yavaş odda isidin, sonra 2-3 qaşıq rom əlavə edin və yaxşıca qarışdırın.
  4. Hər blinçikə içlik sürtün, boru və ya üçbucaq şəklində bükün. Çırpılmış qaymaq, reyhan və ya nanə yarpağı ilə bəzəmək olar.
Şokolad sosu: ½ fincan şirin çırpılmış krem 1 plitka acı şokolad rom və vanil zövqə görə

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox