Qundelsayağı blinçiklər
Tərkibi
1 bir hissə
yumurta2
un1 stəkan
süd1 stəkan
su1 stəkan
bir çimdik duz
içlik
kişmiş0 stəkan
portağal qabığı0 stəkan
toz şəkər0.5 stəkan
qaymaq0 stəkan
rom0 stəkan
darçın zövqə
Bişirmək
Qundelsayağı blinçiklər – ən məşhur macar blinçikləridir.
- Blinçiklər: xama qatılığına qədər yumurtaları süd, su, un və duzla sürtün. Xəmiri qızdırılmış tavaya böyük qaşıqla tökün, bütün səthi boyunca yayın. Bir dəqiqədən sonra qızarmış blinçiki ehtiyatla o biri tərəfinə çevirin. Hazır blinçikləri bir-birinin üstünə boşqaba yığırıq – bu cür onlar nəmliyini və istiliyini daha uzun müddət saxlayırlar.
- İçlik: qaymağı qızdırırıq, onlara bütün tərkib hissələrini əlavə edirik və yaxşıca qarışdırırıq. Blinçikləri hazırlayana qədər kişmiş və apelsin qabığını romda isladın daha yaxşı olar – bu, yeməyə müstəsna bir ətir verəcək.
- Şokolad sousu: üzərinə tam əriyənə və həmcins kütlə alınana qədər şokolad və vanilli şəkər əlavə edərək xamanı yavaş odda isidin, sonra 2-3 qaşıq rom əlavə edin və yaxşıca qarışdırın.
- Hər blinçikə içlik sürtün, boru və ya üçbucaq şəklində bükün. Çırpılmış qaymaq, reyhan və ya nanə yarpağı ilə bəzəmək olar.