Qarğıdalı unundan tortilya

/ 5
45 min
Qarğıdalı unundan tortilya

Tərkibi

1 bir hissə
masa harina300 q
isti su150 ml

Bişirmək

Özünüzü əsl meksikalı hiss etmək istəyirsinizsə, tək tekila və sombrero kifayət deyil...

  1. Böyük bir qabda qarğıdalı unu su ilə qarışdırılır. Barmaqlara yapışmayan yumşaq xəmir hazırlamaq. Əgər xəmir çox yapışqan alınmışsa, bir az da un əlavə etmək lazımdır, əgər əksinə, çox quru alınmışsa - su əlavə edin.
  2. Xəmirdən top düzəldin, onu dəsmalla örtün və 10 dəqiqə dincə qoyun.
  3. Xəmiri 10 bərabər hissəyə bölün, hər birindən top düzəldin, 15 sm diametri olan yumru kökələr yayın.
  4. Quru tavada, orta odda hər iki tərəfdən 2-3 dəqiqə, tünd ləkələr əmələ gələnə qədər bişirin. Kökə köpsə, onu digər tava ilə basmaq lazımdır.
  5. Bu cür bişirilmiş tortilyaları istiliyi saxlamaları üçün və qurumamaları üçün kətan salfetə bükmək lazımdır.
Masa harina yerinə kartof nişastası ilə qarğıdalı unu ilə əvəz etmək olar.

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox