Qarğıdalı unundan tortilya
Tərkibi
1 bir hissə
masa harina300 q
isti su150 ml
Bişirmək
Özünüzü əsl meksikalı hiss etmək istəyirsinizsə, tək tekila və sombrero kifayət deyil...
- Böyük bir qabda qarğıdalı unu su ilə qarışdırılır. Barmaqlara yapışmayan yumşaq xəmir hazırlamaq. Əgər xəmir çox yapışqan alınmışsa, bir az da un əlavə etmək lazımdır, əgər əksinə, çox quru alınmışsa - su əlavə edin.
- Xəmirdən top düzəldin, onu dəsmalla örtün və 10 dəqiqə dincə qoyun.
- Xəmiri 10 bərabər hissəyə bölün, hər birindən top düzəldin, 15 sm diametri olan yumru kökələr yayın.
- Quru tavada, orta odda hər iki tərəfdən 2-3 dəqiqə, tünd ləkələr əmələ gələnə qədər bişirin. Kökə köpsə, onu digər tava ilə basmaq lazımdır.
- Bu cür bişirilmiş tortilyaları istiliyi saxlamaları üçün və qurumamaları üçün kətan salfetə bükmək lazımdır.