Mayonez
Tərkibi
1 bir hissə
yumurta4
ağ şərab3 qaşıq
kəskin xardal1 q.
üzüm bitki yağı2 stəkan
duz1 q.
Bişirmək
Fransa mətbəxində mayonezin meydana gəlməsi bir neçə əfsanədə qeyd olunub. "Mayonez" sözünün özü bir neçə sözdən əmələ gəlir: fransız manier (qarışdırın), eləcə də Mahón şəhəri (Minorkanın paytaxtı) və Bayonne (buna görə də əvvəlcə sousu Sauce bayonnaise adlandırırdılar). Amma alimlər bir başqa versiyaya üstünlük verirlər – köhnə fransız moyeu (yumurta sarısı) sözündən əmələ gəlməsi.
- Əmin olun ki, bütün maddələr otaq temperaturundadır.
- İndi yumurta sarısını ağından ayırın. Yumurta sarısına duz, istiot, xardal, sirkə əlavə edin, və kütlə qatılaşana qədər və qaşıqda qalana qədər qarışdırın, bu, 2-3 dəqiqə vaxt aparacaq.
- Sonra yavaş-yavaş yağ əlavə edin, qarışdırmağı unutmayın, hamar, həmcins kütlə yaranana qədər qarışdırmağa davam edin.
- Zövqə görə ədviyyatlar qatın.