Dip tahina - küncüt məcunu

/ 5
10 min
Dip tahina - küncüt məcunu

Tərkibi

1 bir hissə
limon şirəsi2 qaşıq
məcunu tahina1 qaşıq
sarımsaq0.5
su1 qaşıq
duz

Bişirmək

Dip tahina resepti- küncüt sousundan hazırlanan sous
  1. Təmizlənmiş sarımsağı yuyun və duzla qarışdırın.
  2. Tahina məcununu yaxşıca qarışdırın. Sonra kasaya tökün, sarımsaq əlavə edin və yenə qarışdırın. Tədricən, kütlənin rəngi və qatılığı dəyişənə qədər limon şirəsi əlavə edin. Su əlavə edin.
  3. Məcunun limon dadı olmalıdır və qatılığına görə mayonez kimi olmalıdır.
  4. Bir az zirə və ya sirkə əlavə etmək olar. Dipi yastı kasalarda, cəfəri ilə bəzədilmiş şəkildə süfrəyə verin.
  5. Balıq, kabab və ərəb mətbəxinin digər yeməklərinin yanında verilir.
Dip tahina, ərəb ölkələrinin mətbəxlərində istifadə olunan sousdur.Tahina, və ya küncüt məcunu salatlara və həlimlərə əlavə kimi istifadə edilir. Sürtgəcdən keçirilmiş sarımsaq, limon şirəsi və su ilə qarışdırılmış halda, o, çiy və bişirilmiş tərəvəz, balıq, kabab, eləcə də ərəb mətbəxinin digər yeməkləri üçün dadlı sous olur.

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox