Dip tahina - küncüt məcunu
Tərkibi
1 bir hissə
limon şirəsi2 qaşıq
məcunu tahina1 qaşıq
sarımsaq0.5
su1 qaşıq
duz
Bişirmək
Dip tahina resepti- küncüt sousundan hazırlanan sous
- Təmizlənmiş sarımsağı yuyun və duzla qarışdırın.
- Tahina məcununu yaxşıca qarışdırın. Sonra kasaya tökün, sarımsaq əlavə edin və yenə qarışdırın. Tədricən, kütlənin rəngi və qatılığı dəyişənə qədər limon şirəsi əlavə edin. Su əlavə edin.
- Məcunun limon dadı olmalıdır və qatılığına görə mayonez kimi olmalıdır.
- Bir az zirə və ya sirkə əlavə etmək olar. Dipi yastı kasalarda, cəfəri ilə bəzədilmiş şəkildə süfrəyə verin.
- Balıq, kabab və ərəb mətbəxinin digər yeməklərinin yanında verilir.