Türk çörəyi

/ 5
240 min
Türk çörəyi

Tərkibi

1 bir hissə
un500 q
yumurta1
su350 ml
zeytun yağı1 xörək qaşığı
şəkər10 q
duz10 q
quru maya1 paket

Bişirmək

Qızardılmış yeməklər və dönərlə yemək üçün yaxşı olan çörəkdir.
  1. Bütün inqridiyentləri qarışdırdıqdan sonra, onları təxminən 8 dəqiqə, formaya salmaq üçün asan olan xəmir əmələ gələnə qədər yoğurun.
  2. Bir kasanı yağlayın, xəmiri ora qoyun və təxminən 1,5 saat gözlədin.
  3. Xəmir qalxdıqdan sonra, tavaya bişirmə kağızı sərin. Xəmiri 2 hissəyə bölün, iki dənə yumru və ya kvadrat çörək düzəldin.
  4. Yumurtanı sındırın, bir çay qaşığı su əlavə edin, çalın, sonra isə çörəyin üstünə yayın.
  5. Xəmiri bir neçə yerdən barmaqlarınızla deşin, üstünə küncüt və qara zirəni səpin.
  6. Təxminən 20 dəqiqə gözlədin.
  7. 250 dərəcə temperaturda 7-9 dəqiqə sobada bişirin.

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox