Yağda Siyənək
Tərkibi
1 bir hissə
siyənək0 kq
baş soğan3
bitki yağı0.25 l
süd
istiot və dəfnə yarpağı
Bişirmək
Bitki yağında soğanla marinada qoyulmuş duzlu dəniz balığı.
- Siyənək dilimlərini 30 dəqiqə süddə isladın (daha az duzlu və daha zərif olacaqlar)
- Soğanı kub şəklində və ya halqalarla doğrayın
- Siyənəyi süzün və 2 sm enində parçalara doğrayın
- Növbə ilə hər layı bitki yağı ilə yağlayaraq qaba soğan, siyənək parçaları, eləcə də bir neçə yamayka istiotu və dəfnə yarpağını qoyun
- Qabı bir günlük soyuducuya yerləşdirin
- Süfrəyə verilmə üsulu: Təzə çörəklə daha dadlı olur