Tərəvəzli badımcan ruleti
Tərkibi
1 bir hissə
parmesan pendiri4 q.
günəbaxan yağı1 stəkan
zeytun yağı3 q.
reyhan yarpağı1
ovuc sidr qozası1
sarımsaq3
ccedilimdik acı qarışıq
çimdik karri tozu1
duz
istiot
imperatorskaya terevez qarishiq Bonduelle200 q
badımcan2
ovuc pişikotu yarpağı1
un5 x.q.
Bişirmək
Xüsusi günlər üçün dadlı və ətrli resept
- Badımcanları yuyun və kağız dəsmalla qurudun. Saplaqlarını kəsin və onları uzununa dilimləyin. Hər iki tərəfinə duz, istiot vurun, sonra una batırın. Onları tavaya düzüb, günəbaxan yağında qızılı rəng alanadək 1-2 dəqiqə qızardın. Artıq yağın süzülməsi üçün onları salfetin üzərinə yığın.
- Tər reyhan, pişikotu, sarımsaq, ayetun yağı, sürtgəcdən keçirilmiş parmezan, sidr qozaları, duz və istiotdan pesto sousu hazırlayın. Bircins kütlə alınanadək bütün inqrediyentləri blenderlə çalın.
- Tavada az miqdarda günəbaxan yaxud kərə yağını qızdırın və İmperatorskaya tərəvəz qatışığını 3 dəqiqə ərzində qızardın, karri, duz, istiot və zövqə görə ədviyyat qatışığı əlavə edin.
- Hər bir badımcan dilimini götürün, üzərinə tərəvəz qoyun, sonra bürmələyin.