Vetçina, qulançar və qarğıdalı ilə qızılı blinçik
Tərkibi
1 bir hissə
кукуруза золотистая GOLD Bonduelle340 q
vetçina10 dilim
yumurta4 yumurta
un250 q
sud450 ml
feta pendiri300 q
keçi pendiri100 q
kərə yağı100 q
xama
zeytun yağı4
balzam sirkəsi1
yaşıl qulançar budaqları
radikkio kələmi 1/2
yaşıl soğan1
reyhan yarpağı10
ovuc indau1
ovuc valeryan (pişikotu) yarpağı1
ədviyyatlar
zövqə göré duz və istiot
Bişirmək
Yaxınlarlarınızı sevindirəcək ən dadlı yemək
- Blinçik xəmirinin hazırlanması: 4 yumurtanı çalın, mütəmadi olaraq un, süd və ən sonda suyu əvvəlcədən süzülmüş qızılı qarğıdalı dənələrini əlavə edin. Ətirli bitki qarışığı ilə ədviyyələndirin. Qarğıdalı dənələrinin bütöv qalması üçün xəmiri yüngül şəkildə qarışdırın.
- İçlik üçün sizə böyük sürtkəcdən keçirilmiş feta və keçi pendiri lazımdır. Onların üzərinə otaq temperaturunda yumşaq kərə yağı, doğranmış yaşıl soğan, pişikotu, təzə reyhan, bitki qarışığı və bir qədər xama əlavə edin. Sonra pasta halına gələnədək yaxşıca qarışdırın.
- Yaşıl qulançarı qaynatın, sonra istilik şoku üçün buzlu suda soyudun, onda budaqlar yaşıl və möhkəm qalacaq. Blinçik tavada bişdikdən sonra üzərlərinə pendir pastası yaxın, bir dilim vetçina, 1 qulançar əlavə edin və möhkəm bükün.
- Blinçikləri salat üzərində - indau, radikkio və qarğıdalı – balzam sirkəsi, zeytun yağı sousu, duz və istiotla təqdim edin.