Yaşıl lobya və pendirlə qatlama
Tərkibi
1 bir hissə
Bonduelle yaşıl noxud200 q
lay qat-qat xəmir1
Praqa vetçinası4 dilim
yumurta2
pendir250 q
xama2 q.
bərk pendir50 q
kərə yağı50 q
budaq çerri pomidoru1
sarımsaq3
dəstə cəfəri1
budaq kəklikotu4
üyüdülmüş etirli bitkiler
duz istiot
Bişirmək
Qat-qat xəmirdən yaşıl lobya və pendirlə dadlı qatlamalar. Bu yeməyi süfrəyə ayrıca yemək və ya qarnir kimi vermək olar.
- Qat-qat xəmiri istifadədən əvvəl 1 gecəlik soyuducuya qoyun. Xəmirin buzu yavaş-yavaş açılacaq və növbəti gün onu asanlıqla istifadə etmək olacaq. Xəmiri stolun üstünə yerləşdirin və ondan 10*10 sm kvadratlar kəsin.
- Bişirmə formasını bitki yağı ilə yağlayın və qat-qat xəmiri yerləşdirin. Sonra xəmirin üzərinə 2 ədəd çalınmış yumurta, pendir, xama, doğranmış vetçina, xırda doğranmış sarımsaq və cəfəri, sürtgəcdən keçirilmiş pendir, kəkliotu, ətirli bitkilər, duz və istiotdan ibarət qarışığı yerləşdirin.
- Qatlamaları 180°C-dək qızdırılmış sobaya yerləşdirin və 30 dəqiqəlik yaxud qızılı-qəhvəyi rəng alanadək bişirin.